za. apr 13th, 2024

Naast dagtripjes is “op motorvakantie gaan” toch wel zo’n beetje het leukste dat je als motorrijder kunt bedenken. Met motorvakanties bedoel ik motortripjes met één of meer betaalde overnachtingen. Omdat je langer onderweg bent en een slaapplaats nodig hebt, zul je een motorvakantie anders voorbereiden dan een dagtripje.

Voorbereiding van een motorvakantie

  • Zorg dat je motor in orde is en dat je banden en remmen in ieder geval nog de te rijden km mee kunnen.
  • Indien je een beetje handig bent, neem wat basisgereedschap mee. Installatiedraad, tie-raps of ducktape zijn ideale hulpmiddelen als er onverwacht iets los gaat zitten of afbreekt.
  • Zorg voor een opgeladen telefoon en een backup in de vorm van wegenwacht of andere vorm van pechhulp.
  • Maak duidelijke afspraken met eventuele reisgenoten.

Afhankelijk van de manier waarop je wenst te overnachten zul je meer of minder mee moeten nemen.

Hotel Motorvakanties

Een motorvakantie met overnachtingen in een hotel vergt beperkte voorbereiding. Het is handig om van te voren te weten of er motorvriendelijke hotels op je route liggen. Als je wat meer zekerheid wilt, of als je in een drukke periode als Hemelvaart en Pinksteren gaat kan het verstandig zijn om van te voren een overnachting te boeken. Ook wordt het naarmate je met een grotere groep reist lastiger om een slaapplaats te vinden. Vooraf boeken geeft je ook zekerheid over de kosten en je kunt via internet recenties van diverse hotels nagaan.


Kampeer motorvakanties

Een avontuurlijk ingestelde motorrijder zal wellicht eerder voor kamperen kiezen. Dit vergt echter een uitgebreidere voorbereiding omdat je meer voorzieningen zelf mee moet nemen. De vraag hierbij is altijd: wat heb ik nodig? Ga op zoek naar lichtgewicht kampeerspullen met een kleine pakmaat.
en hoe ga ik dat meenemen? Zorg voor veilige manier om je spullen op de motor te vervoeren, liefst in afsluitbare koffers of waterdichte tassen die op een deugdelijke manier op je motor zijn te bevestigen.
Voor je aan een lange vakantie begint kan het slim zijn om dichter bij huis een keer proef te kamperen.


Door Motorfeeds