za. apr 13th, 2024

Ondanks goed onderhoud kun je altijd een keer met motorpech geconfronteerd worden. Dit kan gebeuren tijdens woon-werkverkeer of op een dagtripje. Pas echt vervelend wordt het als het in het buitenland gebeurt.
Dan is het prettig als je de Nederlandse ANWB Pechhulp kunt bellen die je weer op weg helpt, of in het ergste geval zorgt dat je weer thuis komt.

Als je voor je motorvakantie besluit om ANWB Pechhulp aan te vragen, In de volksmond ook wel “als je lid van de Wegenwacht wilt worden” , dan heb je 8 dagen wachttijd voor je aanspraak op de hulp bij motorpech kunt maken. Uiteraard is dit om misbruik te voorkomen. Zodat je niet pas lid van de ANWB wordt als je al in Zuid-Frankrijk staat. Je doet er dus verstandig aan om de aanvraag minstens 8 dagen voor vertrek te doen. Deze tijd wordt ook gebruikt om de lidmaatschapskaart die je verplicht bij je moet hebben op te sturen.

Door Motorfeeds