za. apr 13th, 2024

Je motor wrappen is de manier om je motor een andere look te geven. Simpel gezegd is het niets anders dan een gekleurde folie over de bestaande lak of metaaldelen trekken. Het wrappen is een volwaardig alternatief voor spuitwerkmet diverse voordelen:

 • de originele lak blijft.
 • de wrapfolie beschermt de originele laklaag van je motor
 • makkelijk te verwijderen
 • sommige kwaliteitsmerken garanderen een houdbaarheid van 10 jaar

 • Doe-het-zelf-motor-wrappen

  Je motor wrappen, kun je met een beetje geduld ook zelf doen. Je zult wat moeten oefenen met het wrappen en afwijkende vormen zullen meer oefening nodig hebben. Wil je het in een keer goed hebben, dan zijn er tal van bedrijven die je motor wrappen tegen een betaalbare vergoeding.

  Duurzaamheid van de wrapfolie

  In principe is de folie rekbaar, maar beschadigingen door scherpe voorwerpen zullen zichtbaar blijven. Deze zijn niet onzichtbaar te repareren, het deel wat beschadigd is zal dus opnieuw gewrapt moeten worden.
  Gebleken is dat de speciale schoonmaak- en beschermingsmiddelen weliswaar duur zijn, maar het beste resultaat geven. Vooral de matte kleuren moeten met deze speciale spullen onderhouden worden. Houd er ook rekening mee dat de wrapfolie op den duur zal verkleuren, net als elk ander gekleurd oppervlak.
  Gewrapte motorfietsen kun je beter niet met de hogedrukreiniger van dichtbij afspuiten. Als je dat toch wilt doen, hou dan minstens 70 cm tussen de lans en het voorwerp.

  Wrapfolie en steenslag

  Folie is veel minder gevoelig voor steenslag dan lak. Door de flexibiliteit van de folie wordt dit opgevangen, d.w.z. er springt geen materiaal los.

  Motor wrappen – de voorbereiding

  Net zoals voor spuitwerk dient het oppervlak egaal te zijn. de folie is flinterdun. Het is dan ook zaak om als er deuken/putjes zijn deze eerst weg te plamuren en een egaal oppervlak te maken.

  Onmogelijkheden bij het wrappen

  Op sommige tanks kan niet gewrapt worden. Een Touratech tank voor de X-serie bijvoorbeeld is van een gasdoorlatende kunststof. Na het vullen van de tank met benzine ontstaan er onder de wrap gasbelletjes.

  Merken wrapfolie voor je motor

  De twee topmerken wrapfolie om je motor mee te wrappen zijn 3M en Avery. Natuurlijk zijn er nog meer en kun je eventueel je wrapkunsten eerst eens oefenen met de goedkopere merken.

  Hier een leuk item van “How they do-it”

Door Motorfeeds