di. feb 20th, 2024


Goede motor regenkleding maakt motorrijden in de regen minder vervelend en heel veel veiliger. Helemaal doorweekt en verkleumd is je reactievermogen aanzienlijk minder, of ben je nog nauwelijks lichamelijk in staat om adequaat te reageren als dat nodig is.komo onderkleding

Waterdichte motorpakken

De meeste textiel motorkleding is in de basis wel waterdicht zodat een gemiddeld regenbuitje met gemak wordt tegengehouden. Naar mate je pak wat ouder wordt, of een bui wat langer duurt of wat heftiger is, beginnen de meeste pakken wel te lekken op de naden . Met name rond je kruis blijft er meestal een plasje regenwater staan dat uiteindelijk toch door je broek heen sijpelt. Een uitzondering hierop zijn de meeste Gore-tex pakken. Maar daar betaal je dan ook een wereldprijs voor. De wat goedkopere Gore-tex zijn van het type dat water opzuigt. Daar loopt bij afstappen dan zomaar vier liter water uit.

Motor regenkleding

motor regenkleding overall van Polo
Naast waterdichte motorkleding kun je kiezen voor een regenpak zonder bescherming dat je over je beschermende kleding aan kunt trekken. Heb je een hele dag regen of een enorme hoosbui, dan biedt een goede motor regenoverall uitkomst. Ik heb zelf gekozen voor een regenoverall en geen losse regenbroek en jas, want daar waait het dan toch weer onderdoor. Ook is de regenoverall ideaal als de temperaturen buiten weer omlaag gaan of als er in het najaar een koude wind staat.

 

 

Waar moet goede motor regenkleding aan voldoen?

Wat onderscheidt motor regenkleding van gewone (fiets)regenkleding en waar moet je op letten bij de aanschaf?

  • kies een regenpak met een felle kleur, liefst met voldoende reflecterend materiaal
  • vooral een regenoverall moet voldoende groot zijn om over je beschermende kleding te passen
  • de broekspijpen moeten wijd genoeg zijn om over je motorlaarzen heen aangetrokken te kunnen worden
  • kies voor stevig plastic, met een soort gaasbinnenvoering die ernstige kleffe toestanden kan voorkomen
  • een schuine rits vereenvoudigt het aantrekken
  • Een regenpak met een cappuchon voorkomt dat er water in je nek loopt. Wel moet er dan ruimte in je helm zijn. Anders zit die cappuchon behoorlijk in de weg en heb je er alleen maar last van. Meestal is deze in de kraag weg te stoppen.
  • Een beetje goed motor regenpak is tussen de 50 en 70 euro. Bijvoorbeeld bij Polo of Louis.de Motozoom of Hein Gericke

motor regenkleding wanneer doe je dat aan?

Fijn, nu heb je een fijne motor regenoverall, maar wanneer besluit je om hem aan te doen? Wacht nooit te lang. Je kunt het regenpak beter een keer extra aan en uittrekken dan de rest van de dag in kleffe natte kleding te moeten rijden. Stop je regenpak op een plek waar je er makkelijk bij kunt. Dus niet onderin je koffer als je met volle bepakking op vakantie bent. In een grote plastic zak onder een bagagenetje is ideaal. Zo kun je ook als het wat warmer wordt je trui of fleece uit doen en bij het regenpak in de plastic zak steken. Dat maakt je flexibel, zodat je zelfs bij slecht weer optimaal kunt genieten van het motorrijden.

Door Motorfeeds